Descriere
Vitamina D, pe lângă faptul că este esenţială pentru sănătatea oaselor, are şi alte roluri. Dar majoritatea oamenilor nu primesc suficientă vitamina D, chiar şi în lunile de vară. Totuşi, deficienţa acestei vitamine are drept rezultat, printre altele, blocarea funcţionării normale a sistemului imunitar, pe care vitamina D este capabilă să îl controleze la nivel genetic.
Un nivel optim de vitamina D reduce riscul aparitiei gripei cu pana la 90%.
Pe de altă parte, dacă nivelul vitaminei D este cel optim, acesta stimulează reacţiile sistemului imunitar la atacurile externe, astfel că rezistenţa noastră este completată cu „legiuni” mai multe în lupta împotriva infecţiilor şi ne protejează mai eficient.
Cine ar trebui să foloseacă produsul cu vitamina D lichidă, D-drops?
• Persoanele care îşi petrec cea mai mare parte a zilei în interior.
• Cei care se luptă cu obezitatea, căci în cazul acestora consumul de vitamina D de către organism este mai mare.
• Toti cei care doresc să-şi menţină sănătatea sistemului imunitar, deoarece vitamina D contribuie la funcţionarea normală a acestuia.
• Persoanele care ţin la sănătatea oaselor şi dinţilor lor, deoarece vitamina D ajută la menţinerea sănătăţii acestora.
• Femeile însărcinate, pentru dezvoltarea normală a sistemului osos al embrionului şi protecţia sistemului osos al mamei. De asemenea, se recomandă de-a lungul perioadei de alăptare, pentru a menţine un nivel normal al vitaminelor.
• Vegetarienii sau persoanele care suferă de alergii solare.
Ce trebuie sa stiu despre deficienţa de vitamina D?
Trebuie sa stii ca deficienţa de vitamina D joaca un rol uriaş în apariţia bolilor autoimune, care afectează viaţa oamenilor din ce în ce mai mult, şi s-a observat o tendinţă de creştere pe baza istoricului familial. Dat fiind faptul ca vitamina D creşte reacţiile sistemului imunitar împotriva agenţilor patogeni, ea protejează ţesuturile corpului de atacurile acestora.
Studiile au arătat că deficienţa vitaminei D poate favoriza apariţia diabetului, artritei reumatoide, sclerozei multiple(MS) şi lupusului. Mai mult decât atât, studiile care continuă să apară în mod constant, demonstrează extraordinara eficacitate a vitaminei D şi în tratarea altor boli imune.
Care sunt simptomele deficienţei prelungite de vitamina D?
Deficienţa prelungită de vitamina D creşte riscul de apariţie a următoarelor boli: fragilitatea oaselor, fracturi frecvente ale oaselor, infecţii frecvente, infecţii respiratorii, depresii sezoniere şi slăbiciune musculară.
Ştiaţi că?
Potrivit studiilor, 41% din populaţia din zona climatică în care ne aflăm este afectată de un aport redus de vitamina D, chiar şi în timpul lunilor însorite de vară?