Descriere
Procesul de formare al colagenului este stimulat şi mai mult de conţinutul de vitamina C din capsulele de L-Lysine Plus.
O capsulă de L-lysine PLUS furnizează tot atâta lizină cât 4 porţii (700 gr) de porumb !
Deasemenea, lizina contribuie şi la formarea şi menţinerea structurii normale a oaselor, la procesele de producere a energiei celulare (energogeneză) şi la funcţionarea corectă a musculaturii.
Cui recomandăm produsul L-Lysine Plus?
•Persoanelor a căror alimentaţie nu conţine cantitatea şi calitatea adecvată de surse de lizină (proteine integrale, ouă, carne, peşte), precum celor care urmează un regim alimentar de tip vegan.
• Celor care au o alimentaţie săracă în proteine.
• Persoanelor care efectuează munci fizice grele sau practică sport cu regularitate.
• Persoanelor predispuse la herpes sau alte infecţii virale.
Ce este herpesul?
Pentru mulţi dintre noi, herpesul este un coşmar care apare atunci când te aştepţi mai puţin. Ne urâţeşte feţele periodic şi, în plus, poate fi însoţit de durere, indispoziţie şi depresie.Această boală care afectează foarte multe persoane de pe întreaga planetă este cauzată de două virusuri: Herpes simplex 1 (HSV-1) şi 2 (HSV-2). Cel de-al doilea este transmis sexual şi colonizează regiunea sacroiliacă, cauzând leziuni ulcerative pe şi în jurul organelor sexuale, în timp ce primul se transmite de la o persoană la alta prin contactul cu saliva infectată şi prin contact direct (contact corporal, utilizarea aceloraşi tacâmuri şi pahare etc.). Circa 40% dintre persoane sunt infectate cu acest virus, cel mai adesea încă din copilărie.
Cum se manifesta herpesul?
Simptomele herpesului, vezicule mici, localizate la nivelul buzei şi la marginea externă a gurii, se fac resimţite de obicei în momentele cele mai nepotrivite. Unele persoane pot prevedea debutul herpesului: durere, mâncărime, senzaţia de arsură — toate acestea semnalizează că peste puţin timp herpesul îşi va face simţită prezenţa. Herpesul este, de obicei, declanşat de modificări hormonale, radiaţii UV (expunere la soare), infecţii, febră, stres fizic şi psihic. Din păcate, după faza acută, virusul nu va dispărea din organism, ci se va pregăti de un nou „atac” asupra ganglionilor. Deci, odată ce aţi contactat virusul herpetic, acesta va rămâne pentru totdeauna în organism, chiar dacă simptomele pot să nu mai apară.
Cum se poate trata sau preveni herpesul?
În timpul fazei acute, herpesul poate fi tratat cu diferite unguente sau cu medicamente antivirale agresive, administrate oral. Acestea sunt utilizate de multe persoane şi în faza latentă — în speranţa că vor putea scurta sau rări fazele acute — ceea ce le împovărează organismul. Eficacitatea acestor medicamente depinde de momentul administrării, însă debutul herpesului este foarte dificil de estimat, fiindcă veziculele apar, de cele mai multe ori, pe neaşteptate.
Există o soţutie naturală impotriva herpesului?
Deoarece foarte multe persoane din toată lumea sunt contaminate cu acest virus, care poate avea consecinţe de durată foarte serioase (de exemplu, afecţiuni ale corneei), numeroase studii ştiinţifice au examinat această problemă. Concluzia cercetărilor ştiinţifice efectuate de-a lungul timpului a fost aceea că lizina, o substanţă prezentă în mod natural în organism, poate fi de ajutor, într-un mod sau altul. Astăzi ştim deja în ce mod funcţionează această substanţă. Lizina este unul dintre aminoacizii care intră în construcţia proteinelor noastre. Participă la formarea proteinelor de genul colagenului, poate sprijini absorbţia calciului din intestine, deci poate ajuta şi la prevenirea osteoporozei. Fiind un aminoacid esenţial, organismul uman nu îl poate sintetiza, prin urmare trebuie suplimentat din surse externe, pentru a înlocui cantitatea utilizată în cadrul metabolismului.
Studiile au demonstrat că lizina este absorbită în funcţie de arginină, un alt aminoacid, şi că, dacă unul există într-o cantitate mai mare decât celălalt, acesta din urmă poate fi absorbit într-o cantitate mai mică. Deoarece virusul herpetic are nevoie de arginină pentru a se multiplica, blocând absorbţia acesteia putem stopa multiplicarea virusului şi putem scurta faza acută, ceea ce poate ameliora simptomele. Arginina nu este un aminoacid esenţial, deci poate fi produsă şi de organism, prin urmare, blocând absorbţia de arginină cu ajutorul unui aport crescut de lizină, nu vom cauza deficienţă. Cerealele şi carnea, de exemplu, sunt surse bogate de lizină, care conţin şi o cantitate semnificativă de arginină, prin urmare „raportul” lizină-arginină dorit nu poate fi satisfăcut doar din alimentaţie.
Cat de eficientă e lizina in tratarea şi prevenţia herpesului?
În cadrul unui experiment cu durata de şase luni, participanţii au fost împărţiţi în două grupe: prima a primit lizină, a doua – nu. Pe parcursul experimentului, în cadrul primei grupe s-au înregistrat de două ori mai puţine cazuri de îmbolnăvire decât în cea de-a doua, de control, care nu a primit lizină. În cadrul unui alt experiment, unde subiecţii au primit 312-1.200 mg de lizină zilnic (în una sau mai multe doze), cercetătorii au descoperit că aceasta scurtează faza acută a bolii şi, de asemenea, reduce frecvenţa recidivelor. Lizina nu a provocat niciun fel de efecte secundare, nici măcar când dozele au fost de 3.000 mg pe zi.
Aşa cum putem vedea din cele de mai sus, lizina poate fi un supliment promiţător al terapiei antiherpetice, deoarece poate scurta fazele acute şi le poate reduce frecvenţa. În plus, aceasta nu este un medicament antiviral agresiv, ci o substanţă naturală, prezentă şi în organismul uman.
Ştiaţi că lizina şi arginina au o cale metabolică comună, astfel că se află în concurenţă pentru absorbţie? Arginina este necesară pentru multiplicarea virusului herpesului, dar dacă lizina se află într-o concentraţie mai mare în organism, poate fi absorbită mai puţină arginină (prin urmare, creşterea concentraţiei de lizină previne multiplicarea herpesului).