Descriere
Ingredientele din produsul Pro-STP, precum extractul de Saw Palmetto şi de urzică, datorită efectului antiinflamator şi diuretic, pot reduce simptomele cauzate de lărgirea şi inflamarea prostatei. Complexul de fitosteroli conţine compuşi benefici care pot inhiba enzimele responsabile de hiperplazia prostatei. Zincul şi seleniul nu sunt doar excelenţi antioxidani, ci pot contribui şi la funcţionarea adecvată a organelor genitale masculine.
Cui recomandăm produsul Pro-STP?
♂ Tuturor bărbaţilor care se confruntă cu simptomele specifice creşterii benigne ale prostatei: urinări frecvente pe timp de noapte, iniţiere dificilă a micţiunii, golire incompletă a vezicii, dureri şi limitare a activităţii sexuale.
♂ Bărbaţilor care doresc să prevină afecţiunile prostatei.
♂ Persoanelor care îşi doresc o protecţie antibacteriană naturală împotriva celor mai comune infecţii microbiene.
Ce este prostata?
Prostata este o glanda a sistemului genital masculin, si are rolul de a forma lichidul prostatic, o parte importanta a lichidului seminal.Aceasta are forma si dimensiunea unei castane, fiind localizata sub vezica urinara si in fata rectului.
Aceasta pozitionare face ca muschii prostatei sa aiba o functie importanta atat in timpul ejacularii, cat si in timpul urinarii, ei fiind cei care imping lichidul pe uretra.
Prostata se dezvolta complet atunci cand ajungi la varsta de 20-25 de ani. Prostata atinge atunci o greutate aproximativa de 20 g, avand un diametru transversal de 4 cm. Tesuturile sale sunt strabatute de uretra si canale ejaculatorii.
Care e rolul principal al prostatei?
Sarcina principala pe care o are prostata este sustinerea capacitatii de reproducere masculina si protectia cailor urinare inferioare fata de infectii. Odata cu inaintarea in varsta barbatii sufera de forme benigne de marire de prostata – hipertrofia benigna de prostata, prostatita, adenom de prostata, care, netratate, conduc la cancer de prostata.
Cat de frecvente sunt afectiunile de prostata?
Mai devreme sau mai tarziu, in viata oricarui barbat este inevitabila dezvoltarea unei afectiuni la prostata. Cele mai frecvente sunt tumorile maligne la prostata, care insa provoaca multe simptome neplacute. Infectii acute la prostata pot aparea deja in adolescenta. De obicei, infectia se produce prin uretra. Odata cu inaintarea in varsta, aparitia hiperplaziei benigne de prostata (HBP) este aproape inevitabila. Aceasta este insotita de urinari frecvente, dureroase, eliminarea incompleta sau intermitenta a urinei, putand cauza si probleme de retentie urinara. doctor face test de prostata
Durerea iradiaza din zona inferioara a abdomenului spre perineu, testicule si anus. Deseori, hiperplazia beningna de prostata este insotita si de afectarea vietii sexuale. Aceasta boala neplacutaaparuta la prostata afecteaza 50% dintre barbatii cu varste de peste 60 de ani si 100% dintre cei peste 85 de ani.In aparitia hiperplaziei de prostata, un rol important il au atat factorii care tin de stilul de viata, cat si modificarile hormonale. Cantitatile mari de grasimi de origine animala, zaharurile rafinate, painea alba, prajiturile, alcoolul, consumul de cafea si viata sedentara, toate duc la aparitia unei mariri de prostata.
Odata cu inaintarea in varsta, nivelul testosteronului scade, iar dihidrotestosteronul, care provine din degradarea hormonului, favorizeaza marirea de prostata. Pentru prevenire si mentinere, sunt importante un regim alimentar corespunzator si utilizarea unor plante cu efecte benefice. Un meniu bogat in proteine si un aport crescut de zinc sunt utile in scop preventiv. Trebuie evitate condimentarea excesiva si consumul de alcool.
Care sunt simptomele hipertrofiei benigne de prostata?
Simptomele hipertrofiei benigne de prostata sunt: urinari dese, mai ales noaptea – nicturie, mictiune imperioasa si/sau prelungita, golirea incompleta a vezicii urinare, jet urinar slab sau intermitent, pseudoincontinenta urinara prin preaplin sau prin urgenta mictionala, in cazuri mai grave retentie de urina si constipatie.
Cum ma ajuta ingredientele active din produsul Pro-STP?
Saw Palmetto favorizeaza eliminarea urinei si reduce frecventa urinarilor nocturne. A fost recunoscut in intreaga Europa ca remediu pentru tratarea hipertrofiei benigne a prostatei. Dintre plante, extractul liposolubil obtinut din planta Saw palmetto amelioreaza simptomele HBP. Aceasta blocheaza functionarea enzimei care intervine in producerea dihidrotestosteronului, impiedicand astfel hipertrofierea prostatei. Conform datelor din literatura de specialitate, dacă se utilizeaza un supliment cu extract din aceasta planta, in 90% din cazuri se constata o ameliorare deja după 4-6 saptamani.
Extractul din seminte de in e utilizat in inflamatiile si hipertrofia de prostata. Scade senzatia imperioasa de a urina si cantitatea de urina acumulata in vezica. Uleiul de in contine 27 de tipuri de substante anticancerigene care impiedica cresterea celulelor in prostata.
Extractul de urzica are efect diuretic si antiinflamator. Extractele din plante si substantele biologic-active de origine vegetala, precum si mineralele, exercita, de asemenea, efecte benefice. Astfel, icopina, un carotenoid cu efect antioxidant, a ajuns nu demult in centrul atentiei cercetarilor impotriva cancerului.
Zincul joaca un rol important in functia de reproducere a barbatilor. Participa la secretia hormonului sexual masculin, la sinteza testosteronului, fiind benefic in prevenirea hipertrofiei de prostata. Deoarece stimuleaza sinteza testosteronului, ajuta atat erectia, cat si ejacularea.
Licopina: Sarcina principala a licopinei este lupta impotriva cancerului.
Seleniul este un antioxidant deosebit de puternic, care impiedica efectul nociv al radicalilor liberi si reduce procesele inflamatorii. Consumul sistematic de seleniu este indispensabil barbatilor. Din seleniul asimilat de organism, doar jumatate ajunge in testicule, contribuind la formarea spermei. Acesta sporeste dorinta sexuala a barbatilor si reduce simptomele neplacute ale tulburarilor hormonale.
Ştiaţi că lărgirea prostatei afectează jumătate dintre bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 51 şi 60 de ani, procentul urcând pâna la 80% în cazul barbaţilor de peste 70 de ani?