Descriere
In produsele moderne, cum ar fi C Plus fabricat de Calivita, vitamina C se afla in combinatie cu bioflavonoide, care asigura o absorbtie optima. Acestea sunt cunoscute si sub denumirea generica de vitamina P.
Organismul uman nu este capabil sa produca bioflavonoide, asa ca acestea trebuie extrase din alimente. Impreuna cu vitamina C, ele protejeaza structura interna a capilarelor si astfel optimizeaza sanatatea aparatului cardiovascular. Acest grup de compusi este folosit adesea in cazul accidentarilor sportive.
Cui recomandăm produsul C Plus?
Persoanelor care doresc să-şi fortifice sistemul imunitar.
Datorită rolului pe care îl joacă în apărarea organismului împotriva stresului oxidativ, poate fi utilizat şi de către:
Fumătorilor activi şi pasivi.
Locuitorilor oraşelor cu aer poluat.
Care sunt principalele beneficii pe care le are vitamina C?
- intervine in fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant;
- este antiinfectioasa, tonifianta, antitoxica;
- participa la asimilarea de catre organism a fierului;
- previne si vindeca scorbutul;
- mareste rezistenta vaselor sanguine ;
- contribuie la formarea globulelor rosii, a dintilor si oaselor;
- are rol de reglare a nivelului glicemiei si al colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism;
- intervine in buna functionare a tesuturilor, precum si a diferitelor organe;
- participa la transformarile chimice ale proteinelor, lipidelor si glucidelor, la formarea substantelor intercelulare ;
- diminueaza perioadele de convalescenta;
- este eficienta in reducerea ritmului de opacifiere a cristalinului (indeosebi la persoanele varstnice);
- intarzie aparitia cataractei si-i reduce gravitatea cu cca 50%;
- impiedica depunerea grasimilor la nivelul ficatului asigurand functionarea normala a celulei hepatice;
- intervine in metabolismul carotenilor;
- protejeaza acidul folic;
- are actiune antialergica;
- ca laxativ natural;
- scade incidenta aparitiei de cheaguri in vasele sanguine;
- mareste gradul de absorbtie al fierului organic;
- reduce efectele unui numar mare de alergeni;
- asigura coeziunea celulelor proteice, marind astfel durata vietii.
In ce afectiuni e recomandat consumul de vitamina C?
Datorita proprietatilor sale, vitamina C este indicata intr-un mare numar de afectiuni, cum ar fi: forme incipiente de scorbut, boli infectioase acute si febrile, surmenaj fizic si intelectual, anemii, anorexie, oboseala, neadaptarea organismului la frig, diferite alergii, arsuri, hemoragii nazale si hemoragii vaginale, acnee, celulita, stres, carenta de calciu (fracturi, osteomielita, paradontoze, carii dentare, tulburari de crestere), raceala si gripa, tulburari respiratorii, artrita, diaree, hipcolesterolemie, hipertensiune arteriala si ateroscleroza, diferite tulburari digestive, afectiuni vasculare, deficiente in buna functionare a glandelor sexuale, angine, sinuzite, gingivite, diferite toxicoze, diabet, astenii, in cicatrizarea ranilor si tratarea contuziilor uscate, inflamatii ale cailor biliare, hepatice si ciroze hepatice, etc.
Care sunt cele mai intalnite simptome ale deficientei de vitamina C?
Simptomele deficienţei de vitamina C pot include: oboseala generală, vitalitatea redusă, un sistem imunitar slăbit, problemele mentale, o perioadă prelungită de vindecare a rănilor, recuperarea lentă în urma bolilor şi sângerările gingivale.
Ştiaţi că măceşele reprezintă una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina C?