Mega B Complex (100 tablete)

Preţ de la: 180,0 lei198,0 lei

Sunteţi expus unor situaţii de stres intens? Aveţi o viaţă extrem de agitată? Vreţi să faceţi ceva pentru sănătatea dumneavoastră? Păstraţi cel puţin un minut al zilei pentru dumneavoastră, cât să luaţi o tabletă de Mega B Complex cu o înghiţitură de apă.

Şterge
Cod produs: FL0078 Categorii: , Etichete: , Cost livrare: 15 lei prin Curierat Rapid sau gratuit la solicitarea .

Descriere

Fiecare tableta de Mega B Complex  de la Calivita are o concentraţie ridicată din aproape toate vitaminele B. Formula cu eliberare treptată vă poate ajuta să vă menţineţi prospeţimea mentală. Complexul Mega B Complex contribuie la sănătatea pielii, a membranelor mucoase şi a sistemului imunitar şi stimulează funcţionarea sănătoasă a sistemului nervos.

Cui recomandăm produsul Mega B Complex?

• Persoanelor supuse unei tensiuni mentale intense, cum ar fi sesiunile de examene sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu cu termene limită foarte strânse.

• Persoanelor implicate în activităţi fizice intense, pentru a reduce oboseala şi senzaţia de epuizare fizică.

Care e rolul vitaminelor B in organism?

Vitamina B1 (tiamina): este solubila in apa, solubilitatea ei crescand in mediu alcalin; intervine in procesele metabolice de baza, cu rol de coenzime; participa la procesele generale de oxireducere, regleaza schimburile gazoase; joaca un rol important in functiile sistemului nervos central si periferic si a glandelor endocrine; intervine in metabolismul apei si regleaza functiile motorii, secretorii si de absorbtie digestiva.

Vitamina B2 (riboflavina): se descompune la nivelul intestinului sub forma libera, dupa care ajunge in ficat si rinichi; nu se depoziteaza in organism; intervine pentru reducerea oxidarii in organism, in metabolismul glucidelor si lipidelor,in functiile sistemului nervos, a aparatului vizual si are rol ontitoxic (plumb, mercur). aport crescut necesar in cazul stresului extrem si in cazul sportivilor;

Vitamina B3 (PP sau niacina): previne si vindeca pelagra, caracterizata prin cei trei “D”( dementa, diaree, dermatita). impiedica oxidarea celulara, participa la metabolismul glucidelor, proteinelor, a produsilor pigmentari si influenteaza sistemul nervos si activitatea unor glande cu secretie interna; are actiune vasodilatatoare, deci scade tensiunea arteriala; efect calmant in cazul migrenelor, amelioreaza durerile ulceroase.

Vitamina B4: intervine in functiile sistemului nervos; are rol in functiile sistemului hematopoietic; carenta vitamine B4 modifica echilibrul leucocitar;

Vitamina B6 (piridoxina): cuprinde piridoxina, piridoxalul si piridoxamina; intervine in metabolismul substantelor organice si intra in compizitia unui numar mare de enzime cu functie de oxireducere; participa la biosinteza sfingozimei cu rol in metabolismul lipidelor; eliminarea vitaminei B6 se face pe cale renala si scade cu vartsa.

Vitamina B12 (cianocobalamina): este compusa din substante cristalizate de culoare rosie solubile in apa si rezistente la temperaturi inalte; are rol in hematopoieza si mai ales eritropoieza; cea mai importanta actiune a acestei vitamine este in anemia pernicioasa de tip Biernner, unde intervin modificari ale trombocitelor sau chiar leziuni degenerative nervoase;

Care sunt simptomele deficienţei de vitamine B?

Simptomele deficienţei de vitamine B pot include: în funcţie de tipul de vitamina B care este consumată în cantităţi insuficiente, simptomele pot varia de la lipsa poftei de mâncare, anemie şi probleme dermatologice, la probleme cardiace, musculare, nervoase şi metabolice.

Ştiaţi că persoanele care urmează un regim alimentar de tip vegan (nu consumă alimente de origine animală) pot ajunge cu uşurinţă la o deficienţă de vitamina B12?

Ingrediente Mega B Complex

100 mg Tiamină
100 mg Riboflavină
100 mg Niacinamidă
100 mg Acid pantotenic
100 mg Piridoxină
100 mg Colină
100 mg Inozitol
100 mg Acid para aminobenzoic
125 mcg Acid folic
100 mcg Cianocobalamină
100 mcg Biotină

Mod de administrare

1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor.
Atenţie! Consumul de vitamina B poate duce la inchiderea la culoarea a urinei.