Descriere
Conform recomandărilor internaţionale, avem nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D decât s-a crezut până acum, până la câteva mii de UI pe zi.
Din ce în ce mai multe studii ştiinţifice examinează aportul de vitamina D al populaţiei, iar lista informaţiilor îngrijorătoare este în continuă creştere: 70% din populaţie suferă de insuficienţă de vitamina D în regiunile cu climă temperată în lunile de iarnă, însă valori de peste 50% s-au înregistrat chiar şi în anotimpul cald.
Cui recomandăm să administreze vitamina D?
• Celor care își petrec cea mai mare parte a timpului în casă.
• Tuturor persoanelor, pentru întărirea sistemului imunitar.
• Celor care acordă o importanță sporită protejării sănătății oaselor și dinților, deoarece vitamina D contribuie la aceasta.
• Femeilor gravide, pentru asigurarea dezvoltării sistemului osos al embrionului și pentru protejarea oaselor mamei.
• Pe durata alăptării, pentru menținerea unui nivel adecvat de vitamine.
• Persoanelor supraponderale, care au un necesar sporit de vitamina D.
• Persoanelor cu alergie la soare.
Deficienţa de vitamina D are un rol uriaş în apariţia bolilor autoimune, care afectează viaţa din ce în ce mai multor oameni şi au o tendinţă de creştere pe baza istoricului familial. Dat fiindcă vitamina D creşte reacţiile sistemului imunitar împotriva agenţilor patogeni, ea protejează ţesuturile corpului de atacurile acestora.
Studiile au arătat că deficienţa vitaminei D poate favoriza apariţia diabetului, artritei reumatoide, sclerozei multiple şi lupusului. Mai mult decât atât, studiile care continuă să apară în mod constant, demonstrează extraordinara eficacitate a vitaminei D şi în tratarea altor boli imune.
Deficienţa prelungită de vitamina D creşte riscul de apariţie a următoarelor boli: fragilitatea oaselor, fracturi frecvente ale oaselor, infecţii frecvente, infecţii respiratorii, depresii sezoniere şi slăbiciune musculară.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.