Descriere
Oregano e o planta foarte populara in special pentru ca este folosita pe post de condiment. Putine persoane stiu ca oregano este recomandat nu doar pentru aroma sa deosebita, dar si pentru efectele sale benefice. Oregano contine uleiuri volatile cum ar fi timolul, borneolul si carvacrolul, carora li se datoreaza excelentele sale efecte antimicrobiene.
Printre ingredientele active ale uleiului de oregano se numără flavonoidele, cunoscute pentru excelentele lor efecte antioxidante, precum şi câteva uleiuri volatile foarte utile. Unul dintre acestea, carvacrolul, cum am mentionat si mai sus, are un puternic efect antimicrobian, astfel că poate distruge sau împiedica reproducerea bacteriilor sau ciupercilor.
Uleiul de oregano este un puternic antibiotic natural cu excelente proprieţăti antiseptice şi antioxidante ce poate fi aplicat atât intern, cât şi extern.
Deasemenea, oregano contine si flavonoide, care sunt puternici antioxidanti; acestia protejeaza celulele impotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. In oregano se gasesc si acid rozmarinic, steroli, vitaminele A si C, precum si o serie de minerale. Spre deosebire de planta uscata, in uleiul de oregano aceste substante active sunt mult mai concentrate.
Cui recomandăm produsul Oregano Oil?
• Persoanelor care suferă de răceli comune sau simptome uşoare ale tractului respirator superior, pentru inhalaţii.
• Celor care suferă de infecţii ale cavităţii bucale, pentru gargară.
• Persoanelor care suferă de probleme digestive, pentru uz intern.
• Ca antioxidant, pentru neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, derivaţi din metabolismul celulelor.
• Pentru uz extern, cu scopul de a trata acneea, înţepăturile de insecte, juliturile şi pentru a preveni infecţiile microbiene.
Cum este fabricat produsul Oregano Oil?
Oregano Oil de la Calivita este fabricat din ulei presat de frunze de oregano — un condiment foarte renumit — „încorporat“ în ulei de măsline, care este excipientul din acest produs. Oregano are numeroase subspecii, dintre care unele nu se folosesc nici în scopuri curative, nici alimentare. Acestea diferă de planta adevărată nu doar prin aspect, ci şi datorită substanţelor active din compoziţie şi componenţilor chimici. Diferenţa se manifestă şi în conţinutul de uleiuri esenţiale, acest lucru având o importanţă deosebită, deoarece aceste uleiuri sunt, de fapt, substanţele active din oregano. Produsul nostru conţine Oreganum vulgare subsp. hirtum, subspecia cea mai bogată în uleiuri esenţiale.
Această plantă conţine două ingrediente principale, şi anume uleiurile esenţiale timol şi carvacrol. Acestea sunt foarte asemănătoare, având o formulă chimică şi o masă moleculară identică, dar o structură diferită (în chimie, aceste substanţe sunt numite izomeri). Ambele uleiuri esenţiale — fiind derivaţi ai fenolului — au efecte antimicrobiene puternice. Mai mult, oregano conţine flavonoide, care sunt antioxidanţi excelenţi şi ajută la protecţia celulelor împotriva radicalilor liberi, acid rozmarinic, steroli, vitaminele A şi C şi numeroase minerale. Este important de observat că, spre deosebire de forma tradiţională (condiment, planta uscată), aceste substanţe active sunt prezente într-o concentraţie foarte ridicată în ulei.
Ştiaţi că oregano era un foarte cunoscut supresor de tuse în Egiptul Antic, iar grecii antici îl foloseau pentru a-şi trata rănile? În Evul Mediu, oregano era folosit pentru a proteja alimentele împotriva fermentaţiei şi alterării.