Descriere
Spirulina Max este un produs al carui ingredient de baza este alga spirulina, foarte bogata in vitamine, minerale si alte numeroase substante active, fiind cel mai potrivit supliment pentru o dietă de detoxifiere şi alcalinizare. Spirulina contine o puternica combinatie de substante esentiale pentru organismul uman, unele dintre ele fiind extrem de rare si neintilnite in hrana vegetala.
Spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovul!
Cu exceptia spirulinei, laptele matern mai contine o cantitate asa bogata de acid linoleic, foarte important pentru functionarea optima a organismului. Constituind o sursa importanta de betacaroten , spirulina ajuta la fortifierea imunitatii organismului. Deasemenea, are si proprietati antiinflamatoare.
Recomandări privind utilizarea produsului Spirulina Max:
• Ca adjuvant în dietele de alcalinizare.
• Persoanelor care consumă cantităţi excesive de produse alimentare acidifiante (ex: carne, grăsimi animale, ulei care nu este obţinut prin presare la rece, făină albă sau zahăr rafinat).
• Celor care trebuie să înlocuiască aminoacizii esenţiali pierduţi de organism.
Care sunt principalele beneficii ale consumului de spirulina?
Spirulina scade colesterolului – potrivit cercetarilor, spirulina consumata sistematic timp de 6 saptamani scade nivelul colesterolului total si al colesterolului LDL (cel rau). Oamenii de stiinta cred ca bogatia spirulinei in acizi grasi omega-3 si omega-6 ar fi cauza acestor binefaceri. Acest acizi favorizeaza scaderea colesterolului si dizolvarea depozitelor de colesterol din artere (cauza de infarct). In plus, spirulina contine vitamina PP, care influenteaza scaderea LDL si cresterea colesterolului HDL (cel bun).
Protejeaza organismul impotriva cancerului – oamenii care consuma spirulina sunt protejati mai mult de cancer si de recidivele sale. Aceasta alga este bogata in antioxidanti (vitamina E, zinc) ce stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta sa lupte contra proliferarii anarhice a celulelor canceroase. In 1993, cercetatorii au demonstrat ca in urma unui consum cotidian de 5-10 g spirulina timp de 3-6 luni, 82% dintre copiii rusi iradiati in timpul exploziei de la Cernobil nu au dezvoltat cancer tiroidian. 100% dintre cei netratati cu spirulina au dezvoltat un astfel de cancer…
Spirulina ajuta in problemele de vedere – cataracta, glaucom, degenerescenta maculara legata de varsta: spirulina previne aceste probleme deoarece are un continut bogat in carotinoide (pigmenti precursori ai vitaminei A) si in antioxidanti (vitamine E…).
Proprietati anti-imbatranire – spirulina este un supliment foarte bun anti-imbatranire. Antioxidantii sai (zinc, vitamina D…) protejeaza celulele cutanate de radicalii liberi (substante care favorizeaza imbatranirea). Spirulina contine si beta-caroten, ce previne mai ales uscarea pielii. Posologie: 3-5 g/zi timp de 1-3 luni, cu intrerupere de 15 zile – 1 luna (tot anul sub control medical).
Creste imunitatea organismului – gripa, raceala: ai nevoie de un sistem imunitar mai puternic? Fa o cura de spirulina! Bogata in antioxidanti si in polizaharide (glucide), ea stimuleaza puternic sistemul imunitar. Cercetatorii americani au aratat ca o cura de 72 ore cu spirulina creste de pana la 13 ori raspunsul imunitar al organismului.
Spirulina creste rezistenta corpului la oboseala – bogata in vitamine, minerale si oligo-elemente, spirulina compenseaza lipsurile si ajuta organismul sa-si recapete vitalitatea. Fierul continut in spirulina se absoarbe foarte bine in organism (e biodisponibil), ceea ce o face benefica pentru anemici. Acelasi lucru e valabil si pentru calciu. Spirulina contine mai mult calciu decat laptele de vaca si e mai usor asimilabil. Spirulina e si unul din alimentele cele mai bogate in magneziu biodisponibil.
Antidiabetica – deoarece este bogata in acid gama-linolenic (acid gras esential) si in polizaharide (glucide), spirulina poate regla nivelul de zahar in sange (glicemia) si favorizeaza astfel echilibrarea deabeticului. Un studiu din 2001 a demonstrat ca 2 g spirulina/zi timp de 2 luni face sa scada glicemia pacientilor atinsi de diabet tip 2.
Ştiaţi că studiile ştiinţifice au stabilit rolul pozitiv jucat de spirulină în procesele anti-inflamatorii şi reglarea nivelului grăsimilor din sânge, astfel că poate contribui în mod eficient la sănătatea sistemului cardiovascular?