Descriere
Datorită faptului că este un produs complex cu vitamina B, Stress Management sprijină funcţionarea normală a sistemului nervos, influenţează benefic echilibrul energetic al organismului, prin urmare Stress Management se recomandă în special în caz de stres mental sau fizic crescut. Poate fi excelent completat de următoarele produse: Rhodiolin sau MagneZi B6
Cui recomandam produsul Stress Management?
- Persoanele expuse la stres zilnic, datorită serviciului sau a stilului de viaţă.
- Persoanelor supuse unui efort fizic intens.
- Tuturor celor care doresc să-şi fortifice sistemul imunitar.
Care sunt simptomele deficientei de vitamina B?
Simptomele deficienţei de vitamina B pot include: în funcţie de tipul de vitamina B care este consumat în cantităţi insuficiente, simptomele pot varia de la lipsa poftei de mâncare, anemie şi probleme dermatologice, la probleme cardiace, musculare, nervoase şi metabolice.
Cum ajuta fiecare ingredient in parte din Stress Management?
Vitamina B1 – rol substantial in metabolismul glucidelor fiind necesara pentru functionarea normala a muschilor si a sistemului nervos.
Vitamina B2 – ajuta la asimilarea fierului (producerea de hemoglobina), la sinteza proteinelor, la catabolismul grasimilor si carbohidratilor.
Niacinamida – importanta in oxidarea biologica, producerea de energie, in anabolismul si catabolismul glucidelor si lipidelor. Esentiala pentru functionarea normala a sistemului digestiv, sistemului nervos, precum si pentru sinteza unor hormoni.
Acidul pantotenic – favorizeaza formarea epidermei si influenteaza pozitiv cresterea parului. E indispensabil pentru functionarea normala a glandelor suprarenale. stresul de la locul de munca
Acidul folic – impreuna cu alte vitamine participa la formarea globulelor rosii si eficientizează absorbtia de fier. Ajuta la metabolizarea anumitor aminoacizi si la sinteza acizilor nucleici. Deficienta de acid folic poate duce la deformari in primele stadii ale sarcinii (ex. spina bifida – coloana vertebrala deschisa la exterior).
Vitamina B6 – intra in componenta a numeroase enzime, participa la metabolismul aminoacizilor, acizilor grasi esentiali si fierului.
Colina – sporeste capacitatea de utilizare a acizilor grasi in organism, protejeaza ficatul impotriva degenerescentei grase si previne depunerile de colesterol pe peretii venelor si arterelor.
Inozitolul – esential pentru cresterea parului si prevenirea aterosclerozei. E o substanta ce descompune grasimile, fiind, de asemenea, indispensabila pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
Vitamina B12 – rol semnificativ in sinteza proteinelor si in procesele metabolice ale glucidelor si acizilor grasi, dar si in formarea globulelor rosii. Stimuleaza pofta de mancare si cresterea.
Ştiaţi că boala numită Beri-Beri este provocată de o deficienţă de vitamina B1? Primele descrieri ale simptomelor acestei boli au fost menţionate în 2697 d.Hr., în China, dar legătura între simptome şi carenţa de vitamină a fost descoperită abia în 1937. În zilele noastre, aceasta încă mai apare din cauza consumului de orez brun, în Orientul Îndepărtat, şi din cauza alcoolimsmului, în ţările dezvoltate.